4 zijdige dobbelstenen

3

Resultaat : 3

4 zijdige dobbelstenen - Vierzijdige dobbelsteen - D4

Beheer van de vierzijdige dobbelsteenwerper

Het is belangrijk om wat details te geven over het genereren van een virtuele 4 zijdige dobbelstenen. Als het werkt volgens het principe van willekeur het is niettemin onderworpen aan de beginselen van waarschijnlijkheid. De ene if is daarom gebaseerd op een gebeurtenis die gelijk is aan het aantal gezichten op de dobbelsteen, hier 4.

Met dit resultaat kunnen we gemakkelijk veronderstellen dat er een kans van één op vier is dat de online dobbelstenen het resultaat zullen laten zien wens. Maar wanneer is het gemiddelde resultaat van deze vierzijdige dobbelsteen ? Als we de dobbelstenen gooien, hebben we evenveel kans om erop te vallen een van de gekozen gezichten zoals eerder gezien. Aangezien de generatie gebeurt volgens het toevalsprincipe, halen we dus een gemiddelde van 2,5.

Het is natuurlijk onmogelijk om een ​​dobbelsteen te gooien en een resultaat van 2,5 te krijgen. Wat u ook in gedachten moet houden, is de differentiatie van waarschijnlijkheden over het online genereren van dobbelstenen. Elk evenement is onafhankelijk van elkaar. Overige informatie de dobbelsteen vierzijdige wordt vaak gebruikt in rollenspellen, het vertegenwoordigt de zwakste van deze dobbelstenen die vaak worden gebruikt om een ​​aanval.

3 zijdige 5 zijdige